سه اصل نورپردازی نما
سه اصل نورپردازی نما
اولین نکته ای که در نورپردازی نما در یک ساختمان باید به آن توجه شود انتخاب المان مناسب است در واقع باید توجه شود که چراغ یا پروژکتور با برد و پوشش نوری مناسب انتخاب شود به طور مثال اگر ساختمانی داریم که ارتفاع بلندی دارد باید از چراغ هایی استفاده شود که پرتاب نور بالایی دارند و اگر در قسمت پایینی ساختمان نصب می شوند باید بتوانند نور را تا ارتفاع بالا برسانند. اکثر چراغ های ال ای دی معمولی که به عنوان تامین کننده نور در همه جا کاربرد دارند پوشش نوری بالایی دارند و زاویه تابش نور در آنها 120 تا 150 درجه است در صورتی که برای نورپردازی نمای ساختمانی بلند باید از چراغ های استفاده شود که زاویه تابش نور 40 تا 45 درجه داشته باشند تا پرتاب نورشان زیاد شود. در مورد دیگر اگر نورپردازی نما قرار است برای ساختمانی با ارتفاع کمتر انجام شود لازم است از چراغ هایی استفاده کرد که برد کمتر و در عوض پوشش نوری بیشتری دارند که در این موارد استفاده از پروژکتورهایی با زاویه تابش 150 تا 180 درجه بسته به ساختمان قابل استفاده است.
دومین مساله ای که در نورپردازی نما اهمیت دارد شدت و رنگ نورها است در واقع انتخاب و ترکیب رنگ های مختلف سبب می شود زیبایی ساختمان دوچندان شود و باید توجه شود که رنگ نورهای انتخاب شده با رنگ متریال های ساختمانی هماهنگی داشته باشد در واقع اگر انتخاب رنگ مناسب به درستی انجام نشود نه تنها باعث زیبایی نمی شود بلکه چشم افرادی که نمای بیرونی ساختمان را می بینند حتی رهگذران را آزار می دهد البته توجه به نورپردازی نما در ساختمان های اطراف نیز حائز اهمیت است همچنین مساله دیگر این است که نورها نباید به داخل ساختمان بیایند زیرا باعث رنجش ساکنین آپارتمان ها می شوند بنابراین باید به گونه ای این کار انجام شود که منابع نور فقط فضای بین پنجره ها را روشن کند و اصلا به داخل تابیده نشود.
سومین مساله ای که در نورپردازی نما حائز اهمیت است بحث مصرف انرژی می باشد که باید توجه کرد تا از چراغ هایی استفاده شود که مصرف انرژی کمی دارند و در عین حال می توانند نور مناسبی را در فضا منتشر سازند. امروزه استفاده از چراغ های ال ای دی گسترش زیادی یافته است که یکی از کاربردهای آنها همین نورپردازی ساختمان است که معمولا می توان از پروژکتورهای ال ای دی ، وال واشرهای LED ، ریسه های خطی ، چراغ های دکوراتیو و جت لایت ها برای تامین روشنایی نما استفاده کرد. در واقع شما می توانید به جای پر کردن کل نما با چراغ (یکی از روش های اشتباه در نورپردازی نما) بخش های تاثیرگذار ساختمان را نورپردازی کنید تا هم هزینه کمتری پرداخت کنید و هم ساختمان شما در بین بناهای دیگر جلوه خاصی داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید